Coating Kitchen, Slurry Tank
Additives
Coating Head, Supply Systems
Coating Head, Supply Systems
Coating Head, Supply Systems
Recausticizing
Recausticizing: Slaker, Causticizers
Recausticizing: Causticizers
Recausticizing: Feed To White Liquor Filter
Recausticizing, White Liquor
Washing And Screening: Sand Table
Recycled Paper Plant: Fibre Slurry Cleaners
Recycled Paper Plant: Fibre Slurry Pressure Screen
Water Treatment Plant
Waste Water Treatment
Waste Water Treatment
Waste Water Treatment
1.19M

Pulp&Paper Larox

1. Coating Kitchen, Slurry Tank

Larox Valves in Pulp & Paper Industry
Coating Kitchen, Slurry Tank
Medium:
Starch, Alumen, PVC, etc.
Application: Isolation valve between discharge screw and mixing tank
Solution:
Larox valve ensures that the steam vapour from mixing tank stays away from
screw and thus does not plug and damage the screw

2. Additives

Larox Valves in Pulp & Paper Industry
Additives
Medium:
Coating color, paste
Application: Control valve for the vibrating screens

3. Coating Head, Supply Systems

Larox Valves in Pulp & Paper Industry
Coating Head, Supply Systems
Medium:
Coating color
Application: Isolation valves for pumping tank of the coating machine,
two parallel lines
Solution:
Undisturbed operation, no jamming any more

4. Coating Head, Supply Systems

Larox Valves in Pulp & Paper Industry
Coating Head, Supply Systems
Medium: Coating color
Application:
Reject valve for pressurised screen
Solution:
Undisturbed operation, no jamming

5. Coating Head, Supply Systems

Larox Valves in Pulp & Paper Industry
Coating Head, Supply Systems
Medium:
PCC
Application: Pressure control valve of the
PCC screens
Solution:
Optimal dimensioning of the Larox
valve ensured four times longer lifetime
than any conventional solution

6. Recausticizing

Larox Valves in Pulp & Paper Industry
Recausticizing
Medium:
Green liquor
Application: Isolation valve for
the feeding pump to
the GL clarifier
Solution:
Absolute tightness of the
valve makes it possible to
repair the pump

7. Recausticizing: Slaker, Causticizers

Larox Valves in Pulp & Paper Industry
Recausticizing:
Slaker, Causticizers
Medium:
Lime milk
Application: Outlet valves for emptying the tanks
Solution:
No jamming, can be opened,
when needed

8. Recausticizing: Causticizers

Larox Valves in Pulp & Paper Industry
Recausticizing: Causticizers
Medium:
Lime milk fumes
Application: Isolation valves for causticizers
Solution:
Tanks can be completely isolated during maintenance breaks

9. Recausticizing: Feed To White Liquor Filter

Larox Valves in Pulp & Paper Industry
Recausticizing: Feed To White Liquor Filter
Medium:
Lime milk
Application: Density measurement of lime milk
to white liquor filter
Solution:
Possible to clear and repair without disturbing the pump flow.

10. Recausticizing, White Liquor

Larox Valves in Pulp & Paper Industry
Recausticizing, White Liquor
Medium:
White liquor
Application: Isolation valves of white liquor feeding pumps
Solution:
Valves remain in open/closed position for long periods. Larox valves are
very reliable in this kind of operating conditions

11. Washing And Screening: Sand Table

Larox Valves in Pulp & Paper Industry
Washing And Screening: Sand Table
Medium:
Pulp, black liquor and impurities
Application: On/off valve for removing impurities
from reject cyclones
Solution:
No leaking or jamming

12. Recycled Paper Plant: Fibre Slurry Cleaners

Larox Valves in Pulp & Paper Industry
Recycled Paper Plant: Fibre Slurry Cleaners
Medium:
Waste paper pulp impurities
(sand, staples, plastic)
Application: On/off valve for removing impurities
from reject cyclones
Solution:
No leaking or jamming.

13. Recycled Paper Plant: Fibre Slurry Pressure Screen

Larox Valves in Pulp & Paper Industry
Recycled Paper Plant: Fibre Slurry Pressure Screen
Medium:
Waste paper pulp impurities
(sand, staples, plastic)
Application: On/off valve for removing impurities
from reject cyclones
Solution:
No leaking or jamming.

14. Water Treatment Plant

Larox Valves in Pulp & Paper Industry
Water Treatment Plant
Medium:
Lime water
Application: pH -control with lime water in the raw water treatment plant
Solution:
No jamming

15. Waste Water Treatment

Larox Valves in Pulp & Paper Industry
Waste Water Treatment
Medium:
Lime slurry
Application: Automatic on/off valve between lime slurry tank and feeding pump

16. Waste Water Treatment

Larox Valves in Pulp & Paper Industry
Waste Water Treatment
Medium:
Biomass
Application: Pump tank valve of supernatant sludge
Biomass is recycled back to the beginning of the process

17. Waste Water Treatment

Larox Valves in Pulp & Paper Industry
Waste Water Treatment
Medium:
Polyaluminiumchlorine
Application: Pumping line of flocculation material
English     Русский Правила